Stadskanaal | Sportpark Noord | Berkenstraat 2a

[UPDATE] Koninklijke onderscheiding voor Harry Vos

Stadskanaal, 24 april 2015 – Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-​Odoorn, heeft vrijdagmorgen in Diner-​Café Bussemaker te Exloo een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harry Vos uit Drouwenermond. De heer Vos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vos heeft de onderscheiding gekregen als waardering voor zijn maatschappelijke inzet voor de motorsport, specifiek de baansport op zowel regionaal, landelijk als Europees niveau.

Sinds 1976 is Vos als technisch official en later als bestuurslid betrokken bij de Mac Stadskanaal & Omstreken. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet voor de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Verenging), dit als technisch official en voorzitter van de baansportcommissie. En heeft hij enkele jaren de voorzittershamer van de Europese motorsportbond, het huidige FIM Europe gehanteerd. Daarnaast is Vos als examinator voertuigentechniek nauw betrokken bij de opleidingen op autogebied.

Verder is Vos medeoprichter van Stichting SNEL, een stichting ten behoeve van ijsraces en coördinator/​organisator van Racing Stadskanaal (een onderdeel van Verrassend Stadskanaal). De kennis van Vos is ook gebruikt bij het Boerenrock festival in Drouwenermond, dit om het festival te voorzien van een “boerencross”.

Vos wordt omschreven als een rustige man van onschatbare waarde, die zijn kennis en passie inzet voor de baansport en tal van andere taken in de maatschappij.Reactie dochter:

Miranda Vos

Trots zeg je!? Apetrots!
Deze onderscheiding is een mooi symbool voor jou oneindige inzet. Waar is pap? Die is nog even op „DE baan”, heeft een vergadering… dat zijn de antwoorden waar wij niet meer van opkijken. Het hele jaar ben je druk met de MAC. Altijd opzoek naar verbetering. Is dat niet vervelend? Nee! Een beter voorbeeld kunnen wij ons niet wensen. Gaan voor waar je hart ligt, niet opgeven in mindere tijden. Hoe onuitputbaar jij altijd maar door gaat, hoe jij het altijd maar weer voor elkaar krijgt alles tot in de puntjes geregeld te hebben, hoe jij ondanks de drukte toch altijd maar klaar staat voor iedereen. Met geen pen valt te beschrijven hoeveel respect ik voor jou heb. Mijn grote voorbeeld! Mijn (onze) vader! Deze onderscheiding is meer dan verdiend!