Stadskanaal | Sportpark Noord | Berkenstraat 2a

[a.s.] Zondagmiddag, 13:00: Jeugd versus Classics in het MAC Stadion!

De rookwolken van de Pinksterraces 2017 zijn amper weggetrokken of er staat al een nieuw motor evenement op stapel in het MAC Stadion op sportpark Noord te Stadskanaal.

Op de binnenbaan van het befaamde racecircuit wordt een kleinere ovaal aangelegd zoals in vroegere tijden.


50cc Gebben Kreidlers, Aspes, Fantic, Montesa zijn bekende motormerken van meer dan 50 jaar geleden waar ook nu weer op geracet zal worden. Ook de eigenaren/​coureurs, die met liefde hun race parade paardje hebben gerestaureerd, zijn veelal de 50 gepasseerd. Bekende namen van vroeger…o.a. @Chris Homoet, @Klaas Poort, @Sjoerd Dijkema, Theunik Veldhuizen en plaatselijk crack Jan Beishuizen uit Nieuw Buinen racen op zondag 18 juni tegen elkaar om de podium plaatsen. Waar organisator Gienus Beishuizen de welverdiende bekers zal overhandigen.


In schril contrast hierbij staat de Kids klasse. Hierin racen jeugdigen van 4 t/​m 9 jaar tegen elkaar. De Kanaalsters Roy Hardenberg, Hidde Fabriek en Nick Groenwoud, nemen het op tegen de Musselkanaalsters Ravi Nijenhuis, Denise en Harman Sassen, tevens Kim Ratering uit Buinerveen en Dylaro Willems uit Beilen.


Het evenement begint om 13 uur en de toegang is helemaal gratis.