Over MAC Stadskanaal & Omstreken

De MAC Stadskanaal & Omstreken organiseert op Tweede Pinksterdag de traditionele Pinksterraces op Sportpark Noord te Stadskanaal.

Op dit sportpark is, in buitengewoon goed overleg met de gemeente Stadskanaal, een splinternieuw motorstadion aangelegd. In 2013 bewees de baan zijn kwaliteiten met geweldige races met veel close racing door o.a. zogenaamde snelle ”kom” bochten. Hierdoor wordt close racing bevorderd omdat coureurs hun lijn kunnen houden. Bovendien is het stadion voorzien van verlichting waardoor nu ook de organisatie van evenementen bij kunstlicht mogelijk zijn geworden.

In 2013 bleek ook dat het zicht van het publiek op de races sterke verbetering behoefde. Avitec (destijds Firma Hoornstra) uit Nieuw Buinen zorgde voor verhoogde taluds waardoor het publiek alles nu minutieus kan volgen en overzien.

Het MAC stadion is door de vernieuwingen en aanpassingen voor een breed scala aan activiteiten geschikt geworden en er is voldoende ruimte op de agenda voor evenementen van externe bedrijven en verenigingen etc., die iets willen gaan doen in het MAC stadion.

De races

MAC Stadskanaal & Omstreken prijst zich bijzonder gelukkig met zoveel talentvolle coureurs uit de Kanaalstreek zowel in de Internationale Special als in de Zijspanklasse. Natuurlijk ontbreekt ook de ”kraamkamer” Jeugd special klasse 125cc niet. Daarnaast is het al enkele jaren mogelijk om als inwoner uit de Kanaalstreek je kunsten te tonen voor groot publiek in de zo geheten Regioklasse. Wie heeft hier als motorsporter nog nooit van gedroomd?

Vrijwilligers

MAC Stadskanaal & Omstreken draait volledig op vrijwilligers. De organisatie is blij met positieve vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de traditionele Pinksterraces te laten slagen en te behouden voor Stadskanaal. Ze verzetten een groot verscheidenheid aan werkzaamheden. Denk daarbij aan PR werkzaamheden, groenverzorging, onderhoud, baanpreparatie, het opbouwen van de baan met veiligheidsboarding en natuurlijk de bestuursfuncties. Daarom is de Mac voortdurend op zoek naar vrijwilligers.

Partners

Al jaren prijst de MAC zich gelukkig met de geweldige ondersteuning van en dynamiek en interactie met het bedrijfsleven uit de Kanaalstreek en regio. Door deze ondersteuning in financiële zin of door het beschikbaar stellen van materiaal, machines en mankracht zijn de Pinksterraces in stand te houden. Ook hier zoekt MAC Stadskanaal & Omstreken partners ter versterking van de basis om evenementen voor een breed publiek te kunnen blijven organiseren.

Naam stadion

MAC Stadskanaal & Omstreken is niet alleen op korte termijn actief maar ook toekomstgericht. Het in stand houden van de traditionele Pinksterraces is prioriteit maar ook toekomstige groei en vernieuwend bezig zijn zijn actuele agendapunten. Daarom is dit een uitermate geschikt moment om het stadion een officiële naam te geven. Ook hier is de koppeling met een partner heel goed mogelijk. Wij gaan graag in gesprek met bedrijven die belangstelling hebben hun bedrijfsnaam te koppelen aan dit unieke stadion.

Scroll naar boven